Uw projectpartner voor gevelmontage

houten gevelbekleding

Steeds meer woningen, appartementen of bedrijfspanden worden voorzien van houten gevelbekleding. Flink BV voorziet zowel hoge als lage gebouwen van kwalitatieve gevelbekleding. Hierbij houden we rekening met het aanwezige Bouwbesluit en de brandklasse die aan houten gevelbekleding gesteld wordt. We leveren en monteren waarbij we voor een betaalbare en mooie oplossing gaan.

Voordelen en nadelen houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding heeft verschillende voordelen. Dat het een duurzame en verantwoorde oplossing is dat wordt misschien wel als belangrijkste voordeel gezien. We zetten de voordelen van houten gevelbekleding op een rij:

  • Warme en moderne uitstraling
  • Isolerend
  • Duurzaam
  • Ruim aanbod

Als ervaringsdeskundige op het gebied van gevelrenovatie geven we eerlijk advies. Het nadeel van houten gevelbekleding is dat het meer onderhoud vraagt dan kunststof– of metalen bekleding. Deze materialen kunnen we ook leveren en monteren.

houten gevelbekleding
gevelbekleding hout
montage houten gevelbekleding

Materialen, werkwijze en montage

Verschillende houtsoorten

Houten gevelbekleding is in verschillende varianten verkrijgbaar. Bij het leveren van materiaal houden we altijd rekening met de toekomst van de aarde. We zijn FSC- en PEFC gecertificeerd. Dit betekent dat we duurzaam bosbeheer bevorderen. Het hout dat gebruikt wordt voor gevelbekleding is afkomstig uit verantwoord bosbeheer.

U heeft de keuze uit houtsoorten zoals Lariks of Douglas, Vuren, Red Cedar of Yellow Pine. Vraag altijd naar de houtsoorten die we tot onze beschikking hebben. Elke houtsoort heeft zijn specifieke kenmerken. Vuren heeft de kortste levensduur (tot 10 jaar), Red Cedar en Yellow Pine gaan tot wel 25 jaar lang mee. Graag adviseren we hierin.

We vinden het belangrijk dat u voor de juiste kunststof gevelbekleding kiest. Daarom adviseren we vooraf over de mogelijkheden. Hierbij kijken we naar de situatie, uw wensen en verwachtingen maar natuurlijk ook het budget.

Onze projecten houten gevelbekleding

We hebben aan diverse projecten meegewerkt waaronder nieuwbouw, renovatieprojecten, appartementencomplexen en bedrijfsruimtes. Hierbij hebben we Flink wat ervaring met houten gevelbekleding opgebouwd. Over het algemeen werken we op middelgrote tot grote projecten, uiteraard zijn we ook voor kleinere projecten beschikbaar.

Weten wat de mogelijkheden met betrekking tot de levering of montage van houten gevelbekleding is? We voorzien niet alleen in advies over het materiaal, ook denken we mee om tot de juiste oplossing te komen.

Vakkundige montage

Van Flink BV kunt u een vakkundige montage verwachten. Houten gevelbekleding laat zich anders verwerken dan kunststof- of metalen materialen. We bekijken vooraf de kwaliteit van de gevel. Soms zijn er eerst herstelwerkzaamheden aan de gevel nodig, dan pas kunnen we de houten gevelplaten monteren. Uiteraard is het mogelijk om vooraf aan isolatie te denken, dit nemen we in de planning mee.

We houden rekening met verschillende zaken waaronder weersinvloeden, de staat van onderhoud van de gevel maar ook de uiteindelijke uitstraling. Dit soort zaken bespreken we vooraf uitvoerig met u door.

Informatie

Over houten gevelbekleding

Bent u van plan om houten gevelbekleding te realiseren, neem dan contact met ons op. U ontvangt informatie, gratis advies of een vrijblijvende offerte. Deze offerte is geheel afgestemd op uw project. Hieronder geven we u nog wat algemene informatie over houten gevelbekleding. Dit maakt de keuze er een stuk makkelijker op.

Levensduur houten gevelbekleding

Hoe lang gaat houten gevelbekleding mee? Dit is een beetje afhankelijk van de houtsoort. Vuren gevelbekleding is minder sterk en gaat gedurende 5-10 jaar mee. Douglas hout is van een goede kwaliteit en heeft een levensduur van 10-15 jaar. Houten gevelbekleding dat wel 25 jaar lang mee gaat is Western Red Cedar en Souther Yellow Pine.

Onderhoud van de bekleding

In tegenstelling tot kunststof- of metalen gevelbekleding heeft hout meer onderhoud nodig. Het is daarom goed om hier vooraf over na te denken, we voorzien u graag van advies.

Kleurvast

Hout kan onder invloed van UV-zonlicht wat verkleuren of verbleken. Met regelmatig onderhoud is dit goed op te lossen.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Over het algemeen is hout minder milieuvriendelijk dan kunststof, dit komt omdat dit materiaal uit de natuur gewonnen wordt. Omdat we voor verantwoord bosbeheer gaan kunnen we duurzame producten leveren.

Prijsklasse

Houten gevelbekleding kost met betrekking tot levering of montage ongeveer net zoveel als kunststof gevelbekleding. Terwijl metalen- of natuurlijke gevelbekleding een stuk prijziger is.

Contact ons

Neem hieronder contact op. Stel een vraag of ontvang een gratis offerte.

Bel ons op

075 82 00 378

kantoor

Flink Projecten B.V.
Eendrachtstraat 17
1531 DT Wormer

Telefoon

E-mail