gevelbekleding

Flink realiseert vakkundige plaatsing van gevelbekleding voor appartementen, woningen en bedrijfspanden. Met betrekking tot gevelbekleding bieden we verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld hout, beton, kunststof of een van de andere materialen. Afhankelijk van het materiaal kiest u voor een onderhoudsvrije en/of goedkope oplossing.

Flink - eerlijke en transparante werkwijze

Vakkundig plaatsen van gevelbekleding

Kunststof gevelplaten/ panelen

Houten, Trespa, aluminium of zinken gevelbekleding

De voordelen van gevelbekleding

Voor welk materiaal u ook kiest, gevelbekleding zorgt voor een mooie en moderne uitstraling. Bovendien is het in veel gevallen ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Dit betekent dat u weinig kosten heeft aan het onderhouden of repareren van de gevel.

Oude woningen of panden hebben soms een verwaarloosde uitstraling. Gevelbekleding verbergt de oude gevel waardoor deze er weer als nieuw uitziet. Dit is met name geschikt voor vrijstaande gebouwen, maar ook de rijtjes woning komt hiervoor in aanmerking. Natuurlijk ziet het altijd mooier uit wanneer de complete rij woningen voorzien wordt van dezelfde gevelbekleding.

Nog een voordeel van bekleding van de gevel is het isolerend effect. De extra laag voorkomt onnodig verlies van warmte. Het is zelfs mogelijk om nog een extra isolatielaag aan te brengen en deze achter de bekleding te verbergen. Deze methode is geschikt voor zowel oude als nieuwe panden.

 

Flink – eerlijke en transparante werkwijze

Flink bv transparante werkwijze

We informeren op een eerlijke en transparante manier over gevelbekleding. Graag adviseren we over de beschikbare materialen. Bijvoorbeeld houten gevelbekleding, dit heeft een mooie en natuurlijke uitstraling, isoleert goed maar brengt meer onderhoudskosten met zich mee.

We zetten de pluspunten van deze en andere materialen tegenover de nadelen. Dit brengen we samen met u in kaart.

Vakkundig plaatsen van gevelbekleding

plaatsen gevelbekleding

Het plaatsen van gevelbekleding moet vakkundig en secuur gebeuren. Verkeerd gemonteerde gevelbekleding kan uiteindelijk voor vochtproblemen zorgen. Natuurlijk willen we dit voorkomen, daarom maken we een weloverwogen keuze tussen de juiste gevelbekleding, materiaalgebruik en werkwijze.

We adviseren ook over de kleuren en het horizontaal of verticaal plaatsen van de bekleding. Daarnaast is een diagonale plaatsing mogelijk. De manier van plaatsing is afhankelijk van de uitstraling van het gebouw en de persoonlijke smaak.

Flink is een erkend bedrijf in gevelbekleding, gevelmontage en timmerwerk. We werken op middelgrote tot grote projecten en zijn inzetbaar op verschillende locaties waaronder Amsterdam, Den Helder, Utrecht en andere plaatsen.

Informatie over gevelbekleding – de mogelijkheden

We verzorgen de levering en installatie van gevelbekleding. Om ervoor te zorgen dat u het juiste materiaal kiest geven we hieronder gratis advies over de verschillende materialen.

met kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelplaten/ panelen

Kunststof gevelpanelen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur. Dit materiaal is Uv-bestendig en verkleurt niet. Deze panelen zijn in verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar, waaronder ook de houtlook. Omdat montage hiervan niet heel lastig is realiseren we deze gevelbekleding tegen een aantrekkelijke prijs.

met kunststof gevelbekleding

Houten gevelbekleding

Met houten gevelbekleding kiest u voor een natuurlijke uitstraling. Dit materiaal past perfect bij duurzame woningen, in een landelijke of juist ruimtelijke omgeving. Er is keuze uit verschillende houtsoorten, elk met hun voor- en nadelen. Ook houten gevelbekleding is makkelijk aan te brengen waardoor u voordeliger uit bent.

metalen gevelbekleding

Metalen gevelbekleding

Metalen gevelbekleding is duurzaam, veelzijdig en bestand tegen verschillende weersinvloeden, waardoor het een populaire keuze is voor het bekleden van gevels. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende soorten metaal en kan worden aangepast aan verschillende ontwerpstijlen. Metalen gevelbekleding is relatief onderhoudsarm en gaat vele jaren mee zonder dat het regelmatig vervangen of onderhouden hoeft te worden.

gevel metaal bekleed

Onderhoudsarme gevelbekleding

Onderhoudsarme gevelbekleding biedt een duurzame en natuurlijke uitstraling, en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het materiaal is lichtgewicht en vereist daardoor minder expertise tijdens de installatie. Bovendien is het vaak een kostenefficiëntere optie dan andere materialen voor gevelbekleding.

trespa gevelbekleding

Trespa gevelbekleding

Soms wordt gekozen voor Trespa gevelbekleding. Dit bestaat uit laagjes geperste houtvezels met een buitenkant van kunststof. Het materiaal is ongevoelig voor verschillende weersinvloeden, duurzaam en zeer sterk. Trespa laat zich wat lastiger bewerken en is in verhouding met andere materialen zwaar van gewicht.

aluminium gevelbekleding

Aluminium of zinken bekleding

Zowel aluminium als zinken gevelbekleding is sterk en heeft een robuuste en strakke uitstraling. De kans op roest is niet aanwezig waardoor deze bekleding een lange levensduur heeft. Wel moet er rekening worden gehouden met het zwaardere gewicht.

De juiste gevelbekleding voor uw woning

Het kiezen van de juiste gevelbekleding is een belangrijke beslissing. U wilt immers dat uw woning er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed beschermd is tegen de weersinvloeden.

Naast het materiaal is het ook belangrijk om te letten op de kleur van de gevelbekleding. De kleur kan een grote invloed hebben op de uitstraling van uw woning. Zo kan een lichte kleur uw woning er groter en moderner laten uitzien, terwijl een donkere kleur juist voor een meer klassieke uitstraling zorgt.

Gevelbekleden is het belangrijk om te kiezen voor een kleur die past bij de stijl van uw woning en uw persoonlijke voorkeur. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving van uw woning. Zo kan een lichte kleur in een stoffige omgeving snel vuil worden, terwijl een donkere kleur in een omgeving met veel bomen juist meer licht kan weerkaatsen.

Om de mooie uitstraling van uw gevelbekleding te mooi te houden, is het belangrijk dat u deze goed onderhoudt. Dit verschilt per materiaal, maar in de meeste gevallen is het voldoende om de gevelbekleding jaarlijks schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel.

Wanneer u kiest voor gevelbekleding met een uv bestendige laag, hoeft u zich minder zorgen te maken over verkleuring door de zon. Zo kunt u nog langer genieten van een mooie en goed beschermde gevel.

Tot slot is het belangrijk om te kiezen voor gevelbekleding met een lange levensduur. Zo bespaart u op de lange termijn geld op onderhouds- en reparatiekosten.

Contact ons

Neem hieronder contact op. Stel een vraag of ontvang een gratis offerte.

Bel ons op

075 82 00 378

kantoor

Flink Projecten B.V.
Eendrachtstraat 17
1531 DT Wormer

Telefoon

E-mail